Регионално списание на РИ Ротари в България

Празник на о-солената риба - Созопол


Празник на о-солената риба - Созопол Отбор Ротари клуб Созопол: Сплотени и задружни дадохме всичко от себе си и показахме, че заедно можем.
Фокус в днешната програма беше консурсът за най-добра осолена риба, приготвена от ресторантьори. В двубой се изправиха созополските ресторанти “Порто Елеа” и “Албатрос”, които представиха пред журито своите осолени кулинарни деликатеси. Проф. Христо Пимпирев, шеф Таньо Шишков и созополският ресторантьор Милен Петров имаха нелеката задача да оценят специалитетите на “Порто Елеа”, приготвени по автентична традиционна рецепта, и тези на майстор-готвачите от “Албатрос”, които бяха заложили на по-модерен и иновативен кулинарен подход. Решението на журито беше единодушно, че първото място заслужено трябва да споделят двата ресторанта.
Програмата продължи с кулинарно шоу - Катето Евро и шеф Таньо Шишков приготвиха за гостите на събитието пържен чернокоп с два вида салца - доматена и манго, по рецепта на шеф Шишков.
Посетителите имаха възможността да се насладят и на музикалните изпълнения на Дидо Петков и Емил Кехайов, както и да дегустират и да си купят осолени вкусотии, приготвени от представители на местните ресторанти.
Празникът завърши с обявяването на най-добре осолената риба от представените в отделните категории във вчерашното състезание. Голямата награда от 1000 лв. спечели Константин Каракачанов, победител в категория “Друг вид осолена риба”.
Абонамент за списание Rotary